5-KA, trgovina z oblačili

Zasebnost

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne trgovine 5-ka je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV NAM JE POMEMBNO!

Verjetno ste že slišali , da 25.5.2018 v vseh državah članicah EU stopa v veljavo Regulation Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (General Data Protection  - GDPR). Ta bo prebivalcem EU omogočila nadzor nad njihovimi osebnimi podatki in poenotila ter dvignila raven osebnih podatkov. Tega se z vami že veselimo, saj sta zaupnost osebnih podatkov in vaša zasebnost za nas najbolj pomembni.

Varstvo osebnih podatkov nam je pomembno, zato se vam zahvaljujemo za obisk v naši spletni trgovini. Skupaj z obsežnimi spletnimi vsebinami zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov.

Določila o varstvu osebnih podatkov

Ob obisku naše spletne strani www.5-ka.si si želimo, da se počutite predvsem varno ter, da naše izvajanje varstva podatkov vidite kot željo sodelovanja z vami in omogočanje kvalitetnega in varnega nakupa. Napotki glede o varstvu podatkov vas obveščajo o vrsti in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov s strani podjetja 5-KA, spletna trgovina s.p. 

Kot zakonska osnova za varstvo podatkov služi zlasti Splošna uredba EU o varstvu podatkov ter nacionalna zakonodaja na področju varovanja osebnih podatkov.

Pregled vsebine

Obdelava podatkov s strani spletne trgovine 5-KA poteka tako, da se med vašo končno napravo in našim strežnikom izmenjajo različne informacije. Pri tem gre lahko za osebne podatke in tako pridobljene informacije se predvsem uporabljajo za prikaz našega oglasa v brskalniku vaše končne naprave.

Upravljalec podatkov

Upravljalec vaših osebnih podatkov je podjetje 5-ka, spletna trgovina s.p.. Ker obdelava osebnih podatkv pri upravljalcu ne zajema rednega in sistematičnega obsežnega spremljanja posmeznikov in ker upravljalec ne obdeluje posebnih vrst osebnih podatkov in/ali podatkov v zvezi kazenskimi obsodbami in prekrški, upravljalec ne bo imenoval posebne pooblaščene osebe za varstvo podatkov.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas neposredno ali posredno določajo kot posameznika, pri čemer "posredno"pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z vašim imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko, identifikacijsko številko, podatki o lokacije ali drugimi identifikatorji.

Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste obiskovalec spletne strani www.5-ka.si, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov, za čas trajanja seje. Če ste uporabnik storitev podjetja 5-KA, spletne trgovine, s.p.(npr. ste oddali naročilo v naši spletni trgovini), o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo  za izvajanje storitev, ki ste jih naročili.Ti osebni podatki so:

-ime in priimek;

-kontaktni e-poštni naslov;

-kontaktni telefon;

-podatki za izdajo računa (ime in priimek udeleženca, kontaktne osebe, naslov in poštna številka ter davčna številka pravne osebe);

-informacije, ki nam jih posredujete o drugih osebah, kontaktni podatki udeleženca v kolikor prijavo naredi druga oseba

Uporabniki podatkov

Vsi podatki zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

- ponudnikom poštnih storitev, odpremnih storitev

- ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme

- administratorju in skrbniku spletne strani

Podjetje 5-ka, spletna trgovina, s.p. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne prodaja,daje v najem ali trguje z njimi. Vaših osebnih podatkov ne bo posredovala ali prenesla v tretjo državo ali mednarodno organizacijo, razen v primerih, ko bo to zahtevala zakonodaja ali pravo Evropske Unije (zahteve sodišč, organov pregona,...)

Obdobje hrambe

Obdobje hrambe podatkov je za čas delovanja podjetja oz. do preklica, v kolikor uporabnik to zahteva in se zgoraj omenjeni podatki izbrišejo iz našega sistema. Drugačen rok hrambe velja za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (računovodski,davčni,..). 5-KA, spletna trgovina, s.p. ne bo izbrisala tistih podatkov, ki jih porebuje, da si zagotovi dokaz, da je podatke o osebi izbrisal (t.i. revizija sled) in, da hrani zapise o osebah, ki ne želijo da jih 5-ka spletna trgovina, s.p. v prihodnje kontaktira (elektronski naslov, ime , priimek).

Način varstva vaših podatkov

Podjetje 5-ka, spletna trgovina, s.p. se zavezuje, varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete, zato bomo storili vse, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli zlorabami in kršitvami. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridoblljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezen tehničke in organizacijske postopke za zaarovanje podatkov, ki jih zbiramo.Podjetje 5-ka ne more izključiti morebiten zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom komunkacijskim protokolom nepredvidlijiv medij.

Osebne podatke hranimo v računalniški in tiskani obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, osebni podatki v tiskani obliki so varovani v omari, kjer imamo dostop samo zaposleni podjetja 5-ka.

Uporabniški račun

Na spletni strani www.5-ka.si  z ustvaritvijo uporabniškega računa ( e-mail in geslo, ki ga izberete sami) bodo vaši nakupi hitrejši, lahko boste spremljali status naročil in pregledovali zgodovino svojih naročil. Nudimo vam trajno shranjevanje vaših podatkov z geslom, v zaščitenem uporabniškem računu. Pri naslednjem obisku spletne trgovine kliknete na gumb "Prijava" ter vpišete e-mail in geslo in ni potrebno ponovno vnašati osebnih podatkov. Z vašimi osebnimi podatki za dostop ravnajte zaupno in zlasti preprečite dostop nepooblaščenim tretjim osebam. Saj za zlorabo gesla ne prevzemamo odgovornosti, razen če smo za to odgovorni mi. Pravna podlaga za to je 6(1a) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, kar pomeni, da nam posredujete osebne podatke na podlagi prilvolitve. V kolikor izbrišete uporabniški račun se s tem izbrišejo vaši podatki.

Komunikacijski kanali 

Z osebnimi podatki, ki nam jih posredujete po telefonu ali e-pošti ravnamo zaupno, odgovorno, pazljivo in skladno z veljavno zakonodajo. Vaše podatke uporabljamo izključno za v naprej opredeljen namen, za obdelavo vašega naročila in povpraševanja. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je 6(1f) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš in vaš interes za to obdelavo podatkov izhaja iz cilja, da odgovorimo na vaša povpraševanja, rešimo obstoječe težave ter s tem spodbujamo vaše zadovoljstvo kot stranke in uporabika naše spletne strani. 

Ob vsakem obisku spletne strani www.5-ka.si,  se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka - številka, ki idetificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu: verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani. Na naši spletni strani se lahko prijavite na e-novice, nam pošljete vprašanje v zvezi z našimi storitvami.

Piškotki in optimizacija spletne strani

Na podlagi 6(1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov uporabljamo na naši strani tako imenovane piškotke. Osnovna verzija spletne trgovine uporablja sejiske piškotke, kateri so izvzeti iz zakonodaje, saj služijo izključno za osnovno delovanje.Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalnik odjamelca ob obisku spletne strani. Piškotek vsebuje osnovne informacije, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne strani. 

Lokalni piškotki

Ime Opis Obdobje
PHPSESSID Osnovno delovanje, ki zagotavlja vzpostavitev seje. Trajanje seje
currency Osnoven izpis cen v izbrani valuti npr. EUR. Trajanje seje
wp-protection Preprečevanje zlorab. Trajanje seje
language Osnoven izpis besedila v izbranem jeziku npr. Slovenščina. Trajanje seje

Google analitics

Google analitics uporabljamo skladno z zakonodajo. Vključeno imamo anonimizacijo za statistične namene. S kontrolniki hranjenja podatkov v storitvi Google Analytics je nastavljen čas 14 mesecev, ko se bodo podatki na ravni uporabnika in dogodka, shranjeni v storitvi Google Analytics, samodejno izbrisali iz strežnikov Analytics. 

Obdobje hranjenja velja za podatke na ravni uporabnika in dogodka, ki so povezani s piškotki, identifikatorji uporabnikov (npr., User-ID) in oglaševalskimi identifikatorji (npr. piškotki DoubleClick, oglaševalski ID za Android, Applov identifikator za oglaševalce).Upoštevajte, da to ne vpliva na standardno združeno poročanje v storitvi Google Analytics. Podatki o uporabnikih in dogodkih, ki jih upravlja ta nastavitev, so potrebni samo, ko uporabljate določene napredne funkcije, kot je na primer uporaba segmentov po meri v poročilih ali ustvarjanje nenavadnih poročil po meri.

Ko podatki dosežejo konec obdobja hranjenja (14 mesecev), bodo mesečno samodejno izbrisani.

Pošiljanje spletnih novic

Na naši spletni strani vam nudimo možnost, da se prijavite na naše spletne novice. Če ste privolili v prejemanje naših spletnih novic, za pošiljanje informacij o ugodnostih, akcijah, dnevnih ponudbah, uporabljamo vaš e-poštni naslov. Te podatke shranjujemo ter obdelujemo izključno za pošiljanje spletnih novic do vašega preklica privoljenja. Pravna podlaga za obdelavo podatkov v okviru pošiljanja spletnih novic je vaše soglasje skladno s 6(1a) členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Vaše soglasje glede prejemanja spletnih novic lahko prekličete kadarkoli z učinkom za v prihodnje, npr. tako, da se na nši spletni strani izbrišete iz spletnih novic. Povezavo do strani za odjavo najdete na koncu vsakih spletnih novic. Preklic ima za posledico izbris pridobljenih podatkov o uporabniku saj se podatki izbirišejo iz ustreznih razdelilnikov e-pošte. 

Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki 

Ob pravici do preklica imate ob obstoju posameznih pogojev še naslednje pravice

  • Pravica dostopa posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki - člen 15 EU Splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ)
  • Pravica do popravka - člen 16  EU Splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ )
  • Pravica do izbrisa (pravica do pozabe) - člen 17 EU splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ )
  • Pravica do omejitve obdelave - člen 18 EU Splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ )
  • Pravica do prenosljivosti podatkov - člen 20 EU splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ )
  • Pravica do ugovora - člen 21 EU Splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ )

 Kontaktna oseba

Pri vprašanjih glede spletne strani ali pri uveljavljanju vaših pravic v zvezi z obdelavo vaših podatkov (pravice v zvezi z varstvom podatkov) se lahko obrnete na naš e-poštni naslov-. info@5-ka.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Druga možnost je, da nas pokličete na telefonsko številko 070 495524.

Ukinitev registracije

Če želite ukiniti vašo registracijo v "Moj račun" to sporočite na elektronski naslov info@5-ka.si. Zahtevek za ukinitev registracije mora biti poslan z elektronskega naslova s katerim je bil uporabniški račun odprt. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za ukinitev registracije, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.

Odjava od e-novic

Odjava od e-novic je možna kadarkoli na povezavi TUKAJ . V prazno okno "Razlog za odjavo" vpišite vaš e-naslov in kliknite na gumb "Odjava". Odjavite se lahko tudi s klikom na odjavno povezavo v katerihkoli od prejetih e-novic. Zaradi tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli našo e-pošto. V tem primeru se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.