5-KA, trgovina z oblačili

Varstvo osebnih podatkov GDPR

Varstvo osebnih podatkov nam je pomembno

Verjetno ste že slišali, da 25.5.2018 v vseh državah članicah EU stopa v veljavo Regulation Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (General Data Protection  - GDPR). Ta bo prebivalcem EU omogočila nadzor nad njihovimi osebnimi podatki in poenotila ter dvignila raven osebnih podatkov. Tega se z vami že veselimo, saj sta zaupnost osebnih podatkov in vaša zasebnost za nas najbolj pomembni.

Določila o varstvu osebnih podatkov

Ob obisku naše spletne strani www.5-ka.si si želimo, da se počutite predvsem varno ter, da naše izvajanje varstva podatkov vidite kot željo sodelovanja z vami in omogočanje kvalitetnega in varnega nakupa. Napotki glede o varstvu podatkov vas obveščajo o vrsti in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov s strani podjetja 5-KA, spletna trgovina, Almina Krajnović, s. p. 

Kot zakonska osnova za varstvo podatkov služi zlasti Splošna uredba EU o varstvu podatkov ter nacionalna zakonodaja na področju varovanja osebnih podatkov.

S sprejemanjem spodaj napisanih pogojev oz. vašo prostovoljno, izrecno, informirano in nedvoumno privolitvijo o uporabi, obdelavi in hrambi vaših osebnih podatkov, izražate soglasje za uporabo in obdelavo le-teh. Soglasje izrazite tako, da v postopku nakupa na spletni strani obkljukate polje "Strinjam se s pogoji poslovanje, obveznostjo plačila in dovoljujem obdelavo mojih osebnih podatkov. Na pogoje poslovanja nimam pripomb in se z njimi v celoti strinajm."

Upravljalec podatkov

Upravljalec vaših osebnih podatkov je Almina Krajnović (podjetje 5-KA, spletna trgovina s. p.). Ker obdelava osebnih podatkv pri upravljalcu ne zajema rednega in sistematičnega obsežnega spremljanja posmeznikov in ker upravljalec ne obdeluje posebnih vrst osebnih podatkov in/ali podatkov v zvezi kazenskimi obsodbami in prekrški, upravljalec ne bo imenoval posebne pooblaščene osebe za varstvo podatkov.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas neposredno ali posredno določajo kot posameznika, pri čemer "posredno"pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z vašim imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko, identifikacijsko številko, podatki o lokacije ali drugimi identifikatorji.

Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste obiskovalec spletne strani www.5-ka.si, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov, za čas trajanja seje. Če ste uporabnik storitev podjetja 5-ka, spletne trgovine, Almina Krajnović s. p. (npr. ste oddali naročilo v naši spletni trgovini), o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih posredujete z naročilom.Ti osebni podatki so:

-ime in priimek kupca;

-naslov kupca;

-poštna številka in pošta kupca;

-država kupca;

-kontaktni e-poštni naslov kupca;

-IP naslov računalnika, s katerega je kupec oddal naročilo;

-kontaktni telefon kupca;

-artikli, ki jih kupec naročil;

-čas naročila (datum in ura).

Seznanitev z nameni obdelave vaših osebnih podatkov je pogoj za veljavnost osebne privolitve. S sprejemanjem pogojev na tej strani ob naročilu ste kot kupec privolili v obdelavo svojih osebnih podatkov. Vaši osebni podatki so zbrani za določene, izrecne in zakonite namene od trenutka naročila na spletni strani do preklica ali ukinitve prodajnega programa.

Vaše osebne podatke zbiramo, obdelujemo in hranimo za naslednje namene: 

-za pošiljanje naročenega pakete na prvi naslov;

-za kreiranje računa;

-za pošiljanje navodil za uporabo po pošti;

-za dogovor, obvestila o času dostave paketa;

-za obveščanje o stanju pošiljke, o morebitnih spremembah naročila;

-za omogočanje in potrjevanje reklamacij;

-za dokazilo o naročilu v primeru morebitnih pritožb.

Uporabniki podatkov

Vsi podatki zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

- ponudnikom poštnih storitev, odpremnih storitev (Pošta Slovenije d. o. o.);

- ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme (POS Elektronček d. o. o.);

- administratorju in skrbniku spletne strani (StudioFACA s. p.);

-plačilnemu sistemu Paypal Holdings inc. (PayPal)

-računovodski servis (KOBENTAR IN PARTNER d. o. o.)

Podjetje 5-ka, spletna trgovina, Almina Krajnović s. p. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne prodaja, daje v najem ali trguje z njimi. Vaših osebnih podatkov ne bo posredovala ali prenesla v tretjo državo ali mednarodno organizacijo, razen v primerih, ko bo to zahtevala zakonodaja ali pravo Evropske Unije (zahteve sodišč, organov pregona,...)

Obdobje hrambe

Prijava ne e-novice (namen za obveščanje o akcijah, novostih in aktualnih poonudbah). Obdobje hrambe podatkov je za čas delovanja podjetja oz. do preklica privolitve, v kolikor uporabnik to zahteva in se zgoraj omenjeni podatki izbrišejo iz našega sistema.

Oddaja naročila - podatki se hranijo samo do takrat, dokler je naročilo izvedeno oz. odposlano in v kolikor pride do reklamacije, da se le ta lahko reši. Zato menimo, da je pravšnji rok za izpolnitev pogodbe in hranjenja podatkov 2 meseca oz. 60 dni.

 Izdaja računa - hramba računov 5 let. Drugačen rok hrambe velja za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb (računovodski, davčni,..), kjer se podatki hranijo trajno.

Način varstva vaših podatkov

Podjetje 5-KA, spletna trgovina, Almina Krajnović s. p. se zavezuje, varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete, zato bomo storili vse, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli zlorabami in kršitvami. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Podjetje ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom komunkacijskim protokolom nepredvidlijiv medij.

Osebne podatke hranimo v računalniški in tiskani obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi (uporabniško ime in geslo), ki je znan osebi odgovorni za obdelavo pdatkov, ter se zaradi nadaljnega varovanja in zaupnosti shranjujejo na pomnilniku. Osebni podatki v tiskani obliki se hranijo v registratorjih v varovani v omari, kjer ima dostop samo zaposleni podjetja 5-KA, spletna trgovina, Almina Krajnović s. p..

 

Uporabniški račun

Na spletni strani www.5-ka.si  z ustvaritvijo uporabniškega računa ( e-mail in geslo, ki ga izberete sami) bodo vaši nakupi hitrejši, lahko boste spremljali status naročil in pregledovali zgodovino svojih naročil. Nudimo vam trajno shranjevanje vaših podatkov z geslom, v zaščitenem uporabniškem računu. Pri naslednjem obisku spletne trgovine kliknete na gumb "Prijava" ter vpišete e-mail in geslo in ni potrebno ponovno vnašati osebnih podatkov. Z vašimi osebnimi podatki za dostop ravnajte zaupno in zlasti preprečite dostop nepooblaščenim tretjim osebam. Saj za zlorabo gesla ne prevzemamo odgovornosti, razen če smo za to odgovorni mi. Pravna podlaga za to je 6(1a) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, kar pomeni, da nam posredujete osebne podatke na podlagi prilvolitve. V kolikor izbrišete uporabniški račun se s tem izbrišejo vaši podatki.

Komunikacijski kanali 

Z osebnimi podatki, ki nam jih posredujete po telefonu ali e-pošti ravnamo zaupno, odgovorno, pazljivo in skladno z veljavno zakonodajo. Vaše podatke uporabljamo izključno za v naprej opredeljen namen, za obdelavo vašega naročila in povpraševanja. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je 6(1f) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš in vaš interes za to obdelavo podatkov izhaja iz cilja, da odgovorimo na vaša povpraševanja, rešimo obstoječe težave ter s tem spodbujamo vaše zadovoljstvo kot stranke in uporabika naše spletne strani. 

Ob vsakem obisku spletne strani www.5-ka.si,  se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka - številka, ki idetificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu: verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani. Na naši spletni strani se lahko prijavite na e-novice, nam pošljete vprašanje v zvezi z našimi storitvami.

Piškotki in optimizacija spletne strani

Na podlagi 6(1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov uporabljamo na naši strani tako imenovane piškotke. Osnovna verzija spletne trgovine uporablja sejiske piškotke, kateri so izvzeti iz zakonodaje, saj služijo izključno za osnovno delovanje. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalnik odjamelca ob obisku spletne strani. Piškotek vsebuje osnovne informacije, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne strani. 

Lokalni piškotki

Ime Opis Obdobje
PHPSESSID Osnovno delovanje, ki zagotavlja vzpostavitev seje. Trajanje seje
currency Osnoven izpis cen v izbrani valuti npr. EUR. Trajanje seje
wp-protection Preprečevanje zlorab. Trajanje seje
language Osnoven izpis besedila v izbranem jeziku npr. Slovenščina. Trajanje seje

 

Google analitics

Google analitics uporabljamo skladno z zakonodajo. Vključeno imamo anonimizacijo za statistične namene. S kontrolniki hranjenja podatkov v storitvi Google Analytics je nastavljen čas 14 mesecev, ko se bodo podatki na ravni uporabnika in dogodka, shranjeni v storitvi Google Analytics, samodejno izbrisali iz strežnikov Analytics. 

Obdobje hranjenja velja za podatke na ravni uporabnika in dogodka, ki so povezani s piškotki, identifikatorji uporabnikov (npr., User-ID) in oglaševalskimi identifikatorji (npr. piškotki DoubleClick, oglaševalski ID za Android, Applov identifikator za oglaševalce). Upoštevajte, da to ne vpliva na standardno združeno poročanje v storitvi Google Analytics. Podatki o uporabnikih in dogodkih, ki jih upravlja ta nastavitev, so potrebni samo, ko uporabljate določene napredne funkcije, kot je na primer uporaba segmentov po meri v poročilih ali ustvarjanje nenavadnih poročil po meri.

Ko podatki dosežejo konec obdobja hranjenja (14 mesecev), bodo mesečno samodejno izbrisani.

Pošiljanje spletnih novic

Na naši spletni strani vam nudimo možnost, da se prijavite na naše spletne novice. Če ste privolili v prejemanje naših spletnih novic, za pošiljanje informacij o ugodnostih, akcijah, dnevnih ponudbah, uporabljamo vaš e-poštni naslov. Te podatke shranjujemo ter obdelujemo izključno za pošiljanje spletnih novic do vašega preklica privoljenja. Pravna podlaga za obdelavo podatkov v okviru pošiljanja spletnih novic je vaše soglasje skladno s 6(1a) členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Vaše soglasje glede prejemanja spletnih novic lahko prekličete kadarkoli z učinkom za v prihodnje, npr. tako, da se na naši spletni strani izbrišete iz spletnih novic. Povezavo do strani za odjavo najdete na koncu vsakih spletnih novic. Preklic ima za posledico izbris pridobljenih podatkov o uporabniku saj se podatki izbirišejo iz ustreznih razdelilnikov e-pošte. 

Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki 

Ob pravici do preklica imate ob obstoju posameznih pogojev še naslednje pravice

  • Pravica dostopa posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki - člen 15 EU Splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ)
  • Pravica do popravka - člen 16  EU Splošna uredba o varstvu podatkov (podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ)
  • Pravica do izbrisa (pravica do pozabe) - člen 17 EU splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ )
  • Pravica do omejitve obdelave - člen 18 EU Splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ )
  • Pravica do prenosljivosti podatkov - člen 20 EU splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ )
  • Pravica do ugovora - člen 21 EU Splošna uredba o varstvu podatkov ( podrobnejše informacije so vam na voljo na povezavi TUKAJ 

 Kontaktna oseba

Pri vprašanjih glede spletne strani ali pri uveljavljanju vaših pravic v zvezi z obdelavo vaših podatkov (pravice v zvezi z varstvom podatkov) se lahko obrnete na naš e-poštni naslov-. info@5-ka.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Druga možnost je, da nas pokličete na telefonsko številko 070 495524.

Od nas lahko kadarkoli zahtevate, da stalno ali začasno prenehamo z uporabo vaših osebnih podatkov  na zgoraj naveden e-mail oz. telefonsko številko.